top
פיצה איטלקית כפרית ללא רוטב עגבניות

פיצה איטלקית כפרית ללא רוטב עגבניות

זמן הכנה (כולל הבצק) 90 דקות, 8 מנות.

הוכן ונבדק ע"י השף אריה בונפיס.

חומרים לבצק:

1/2 3 כוסות קמח

30 גרם שמרים

3 כפות שמן זית

1 כף עלי תימין

2 כוסות מים פושרים

קורט סוכר

קורט מלח



חומרים לפיצה:

200 גרם מהצהובה הטובה.

5 ביצים

1/3 זר פטרוזיליה קצוצה

2 פלפלים אדומים אפויים חתוכים לרצועות

קורט צ'לי חריף

קורט פפריקה

קורט פלפל שחור

קורט מלח

אופן הכנה לבצק:

שופכים את הקמח לקערה ויוצרים במרכז גומה.
מניחים בגומה את הסוכר, השמרים וחצי כוס מים פושרים.מכסים במעט קמח ומניחים להתפחה במשך 15 דקות.
מוסיפים את שמן הזית, המלח והמים בהדרגה ולשים לאט לאט עד קבלת בצק אחיד וחלק. (בשל השוני בין סוגי קמח שונים יתכן צורך להוסיף מעט קמח או מעט מים)
מכסים במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים ויבש במשך 30 דקות.
אופן הכנה לפיצה:

שוברים את הביצים בקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הצ'ילי, הפפריקה והמלח ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק בתבנית אפייה מקומחת כאשר מקפידים ששולי הבצק יישארו עבים מאוד.
יוצקים את בלילת הביצים על הבצק ומעל מניחים את פרוסות הצהובה הטובה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 30 דקות או עד שהפיצה מזהיבה.פורסים ומגישים

bottom