top
פאי ארטישוק מוקרם בצהובה הטובה לייט

פאי ארטישוק מוקרם בצהובה הטובה לייט

זמן הכנה- 15 דקות, זמן אפייה- 15 דקות, כמות- 6-8 מנות

הוכן ונבדק ע"י השף אריה בונפיס.

ומרים:

2 קופסאות לבבות ארטישוק

100 גרם מיונז 5%

100 גרם מהצהובה הטובה לייט חתוכה לרצועות

2 בצלים

קורט מלח


לקישוט:

קורט פפריקה אדומה מתוקה

50 גרם רצועות מהצהובה הטובה לייט חתוכה לרצועות דקות מאוד.



אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ומאדים במחבת. מצננים
מסננים את לבבות הארטישוק וסוחטים אותם ביד. קוצצים בעזרת סכין לקוביות לא קטנות מידי. מוסיפים את הבצל, המיונז, הצהובה הטובה והמלח. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ומשטחים.מפזרים מעל את הגבינה הצהובה הנותרת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מקשטים בפפריקה אדומה, מצננים ומגישים.

bottom