top
מרק כתום בניחוח זעפרן עם קרוטוני הצהובה הטובה

מרק כתום בניחוח זעפרן עם קרוטוני הצהובה הטובה

ל-4 מנות

רכיבים:
3 כפות שמן

½ בצל סגול קצוץ

350 גרם דלעת, קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות עם הקליפה

½ כפית זעפרן

מים כדי כיסוי

מלח ופלפל

12 פרוסות בגט

12 פרוסות "הצהובה הטובה" (מקבילות בגודל לפרוסות הבגט)

מעט שום כתוש

1/3 כוס שמן זית



אופן הכנה:

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הסגול עד שקיפות. מוסיפים את הדלעת, הגזר והזעפרן ומטגנים עד שהשמן משנה צבעו לכתום.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.

מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרק חלק ודי סמיך. מעבירים את המרק דרך מסננת על מנת להיפטר מגושים מיותרים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים תנור ל- 200 מעלות. מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית ובשום וקולים בתנור החם 5 דקות להזהבה קלה. מניחים מעל פרוסות "הצהובה הטובה" וקולים עוד 2-3 דקות עד שהגבינה נמסה.

להגשה: מוזגים את המרק לקעריות אישיות, "משיטים" בתוכו קרוטוני "הצהובה הטובה" ויוצקים מעל כפית שמן זית.

bottom