top
טונה אדומה, פירה שורשים ורוטב פיצרלה

טונה אדומה, פירה שורשים ורוטב פיצרלה

ל-4 מנות

מצרכים:

4 סטייקים של טונה אדומה

2 שורשי סלרי

1 שורש פטרוזיליה

לרוטב:

1 בצל, קצוץ דק

15 עגבניות שרי חצויות

5 כפות "פיצרלה" מגורדת

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

חופן של פטרוזיליה ועירית קצוצים

1 כפית טימין טרי

קליפה מגורדת ומיץ מלימון אחד

מלח, פלפל, מעט שמן

אופן הכנה:

קולפים את השורשים, חותכים לקוביות ומבשלים במים עד ריכוך. טוחנים יחד עם חלק מן המים למחית חלקה, מסננים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים חם.

לרוטב: מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה קלה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 3 דקות, מוסיפים את הלימון והעשבים ומבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומוסיפים את הפיצרלה .

מתבלים את הטונה במלח ופלפל, משמנים אותה וצורבים במחבת פסים חמה מאוד, כדקה - שתיים מכל צד עד השחמה (הטונה צריכה להישאר קצת אדומה בפנים).

להגשה: מסדרים במרכז הצלחת מפירה השורשים, מניחים לצידו את סטייק הטונה ויוצקים מעל ומסביב מרוטב הפיצרלה. מגישים מיד.

הערה: ניתן להחליף את הטונה גם בנתחי דגים טריים אחרים.

bottom