top
ביצה בקן עם שמיכת הצהובה הטובה

ביצה בקן עם שמיכת הצהובה הטובה

זמן הכנה: 15 דקות.

הוכן ונבדק ע"י השף אריה בונפיס

חומרים:
1 פרוסת לחם אחיד
2 חלבונים
1 פרוסה מ"הצהובה הטובה"
שמן זית
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
מרוקנים את ליבת פרוסת הלחם כאשר משאירים כ-1/2 ס"מ לחם מסביב לקרום הלחם. חשוב מאוד לא לשבור את הקרום.
מחממים מחבת, רצוי טפלון, בעלת מכסה מתאים. מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את טבעת הלחם במחבת.
שוברים שתי ביצים בעדינות ומפרידים את החלמונים והחלבונים. את החלבונים יוצקים לתוך טבעת הלחם ומכסים במכסה. כאשר נוצר קרום קשה מלמעלה הופכים בעדינות את הלחם והחלבונים.
מתבלים במלח ופלפל שחור, מניחים מעל פרוסת "הצהובה הטובה", מכסים שוב במכסה למשך 2 דקות נוספות ומגישים חם.
מתאים להגשה לצד סלט ירוק רענן.

בתאבון !!!!

bottom