top
הצהובה הטובה וירקות ירוקים בחמאת עגבניות

הצהובה הטובה וירקות ירוקים בחמאת עגבניות

ל-4 מנות

1 כוס פול ירוק

4 תחתיות ארטישוק

12 גבעולי אספרגוס רק החצי העליון

12 יחידות כרוב ניצנים חצוי

מלח

שמן זית

200 גרם "הצהובה הטובה" חתוכה ל"אצבעות"

לרוטב:

3 עגבניות

100 גרם חמאה

מעט מלח

אופן הכנה:

במי מלח רותחים חולטים כל ירק בנפרד כדי לשמור על טעמו הייחודי.

את הכרוב ניצנים והאספרגוס – 5 דקות.

את הפול והארטישוק - 10 דקות
מצננים במי קרח. את הפול הירוק קולפים גם מהקליפה הדקה.
מסדרים את כל הירקות בתבנית, מערבבים עם אצבעות "הצהובה הטובה", מטפטפים מעליהם קצת שמן זית ושומרים עד ההגשה.

לפני ההגשה מכניסים לתנור חם 200 מעלות לדקות ספורות ובינתיים מכינים את רוטב:
טוחנים את העגבניות במעבד מזון לרסק אחיד ולאחר מכן מסננים כדי להיפטר מקליפות וגרעינים.

מעבירים את הרסק למחבת רחבה ומבשלים כמה דקות, עד שהעיסה מקבלת צבע אדום עז, מתבלים במעט מלח ומסירים מהאש.
טורפים פנימה בהדרגה את החמאה עד שהחמאה נמסה ומתקבל רוטב חלק וקטיפתי.
יוצקים ל- 4 צלחות עמוקות מהרוטב, מסדרים מעל את הירקות בקבוצות, מטפטפים מעל עוד קצת שמן זית ומגישים.

הערה: ניתן לגוון את המתכון על ידי שימוש במבחר הטעמים השונים של "הצהובה הטובה".

bottom