top
חטיפי תפוחי אדמה במתבל הצהובה הטובה

חטיפי תפוחי אדמה במתבל הצהובה הטובה

זמן הכנה: 90 דקות כמות: 12 יחידות

הוכן ונבדק ע"י השף אריה בונפיס.

חומרים:

6 יחידות תפוחי אדמה

1 פלפל צ'לי חריף

1 בצל בינוני

150 גרם מיונז 5%

150 גרם מהצהובה הטובה

שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס



אופן הכנה:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם הקליפה כמעט עד ריכוך מלא.
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ובעזרת כף מורידים מעט מהליבה כך שתישאר שיכבה דקה של תפוח אדמה עם קליפה.
מסדרים את תפוחי האדמה בתוך תבנית אפייה כאשר הקליפה כלפי מטה.
יוצקים מעל מעט שמן זית וזורים פלפל שחור גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב ומעטפת פריכה.
חותכים את הבצל לקוביות ומאדים במחבת.
קוצצים את פלפל הצ'לי לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת ומאדים 2 דקות,מצננים.
מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הגבינה הצהובה והמיונז, מתבלים במלח ופלפל שחור ומעבדים עד קבלת מטבל אחיד.
הגשה: מעבירים את המטבל לצלוחית ומניחים במרכז צלחת הגשה עגולה.מסדרים מסביב את תפוחי האדמה האפויים ומגישים.

bottom