top
לזניה חצילים קלויים ופיצרלה

לזניה חצילים קלויים ופיצרלה

תבנית חד פעמית מלבנית קטנה

רכיבים:
חבילה עלי לזניה

4 חצילים

400 גרם "פיצרלה"

1/2 ק"ג עגבניות מרוסקות

1/2 כוס מים

מעט צ'ילי, שמן זית ומלח גס

מעט סוכר



אופן הכנה:

קולים חצילים על אש פתוחה עד שקליפתם נחרכת, מצננים, קולפים ומעמידים לשעה על מסננת להגרת הנוזלים, מתבלים במלח, צ'ילי ומעט סוכר וקוצצים גס.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים מעליה כמה כפות מתערובת החצילים, מעל מורחים מהעגבניות המרוסקות ומעל מפזרים חופן "פיצרלה", מטפטפים קצת שמן זית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה (העלים צריכים להיות חופפים זה לזה כדי שלא יהיו מרווחים ריקים), מורחים שוב לפי הסדר: חצילים, עגבניות, "פיצרלה" ושמן זית ומסדרים שוב שכבה של עלי לזניה, מורחים שוב את המילוי לפי הסדר, מסדרים עוד שכבה עלי לזניה ומסיימים בשכבות המילוי. יוצקים מעל הכל חצי כוס מים ואופים בחום של 200 מעלות כ- 1/2 שעה. מוציאים מהתנור, ממתינים 20 דקות (למטרת התייצבות) ורק אז פורסים.

bottom